RSS

Készüljünk a télre: autógumik tárolása, autó karbantartás

Hol tároljuk a nyári autógumikat? Mivel védjük őket? Milyen praktikus eszközzel szabadíthatjuk meg az autónk belső terét az őszi-téli portól, sártól? Hogyan szabadítsuk meg kedvencünket a külső karcoktól? Autós termékajánlónk következik.

 

Megoldások az autógumik tárolására

Abroncsállvány

Abroncsfa, max. 295 mm-es kerékszélességig
Gondolom sokaknak problémát okoz, hogy a nyári-téli gumigarnitúrát hol és hogyan tárolják. Nos, azoknak, akik nem akarnak bajlódni a tároló cég felkutatásával, vagy netán féltik a felniket, vagy csupán csak meg akarják spórolni a tárolási díjat a következő termékeket ajánlom.

Autókerék tartó

Abroncsállvány

Ez az abroncs állvány maximum 295 mm kerékszélességig ajánlott. A kitámasztó lábnak köszönhetően az állvány masszívan áll, nem dől fel. A 4 abroncsot külön elválasztók különítik el egymástól, ezzel nem okoznak sérülést egyik gumiabroncsnak sem (nem egymáson fekszenek). Az állványhoz kapunk még egy abroncsvédő huzatot is, mely a további szennyeződéstől védi meg a gumikat. Az elválasztóknak köszönhetően a levegő jár a gumik között így elejét vehetjük a páralecsapódásnak is. Ez nagyban hosszabbítja a felnik minőségét, esztétikáját a későbbiekben. Az állványhoz kapunk még továbbá egy nagyobb védőzsákot, melyet rá tudunk húzni a teljes állványzatra, így védjük a porosodástól, csapadéktól az abroncsokat (az alábbi képen mutatom). A termék ára 7 490 forint.

Autókerék tartó állvány zsák

Abroncsállvány zsák

 

Abroncsvédő

Abroncsvédő, 4 db-os készlet

Abroncsvédő

Abroncsvédő

Amennyiben más megoldást szeretnénk, szállítanánk az abroncsokat, vagy csupán szeretnénk gondoskodni a külső védelemről, arra is van megoldás, ami nem más, mint egy 4 részes abroncsvédő készlet.

Az abroncsvédők maximum 18 colos gumikhoz használhatók. A különböző kerékméretekhez a megfelelő méretet egy belső zsineggel tudjuk beállítani. A termék rendkívül praktikus, mert mindegyik borítás tartalmaz egy hordpántot, melynek segítségével könnyen kézbe foghatjuk a kerekeket, nem leszünk koszosak, piszkosak tőle. Amennyiben a védőket tisztítani szeretnénk a későbbiekben, azok 30 °C-on moshatók. A négy darabos garnitúra ára 3 990 forint.

 

Gumiabroncs nyomásmérő

Digitális autós légnyomásmérő, Dunlop

Dunlop digitális autós légnyomásmérő

Dunlop digitális autós légnyomásmérő

Nem árt, ha 3-4 havonta megnézzük a kerekeinkben lévő légnyomást (főként gumicserénél érdemes elvégezni a műveletet). Nos ehhez nem szükséges elmennünk a legközelebbi benzinkúthoz, hanem egy kisebb kézi műszerrel is könnyedén megtehetjük a mérést. A készülék 2 darab CR2032-es gombelemről működik. A felbontása 0,1 bar. A mérhető nyomástartalom 0-10 bar között lehet. A készülékkel ezenkívül beállíthatunk különböző mértékegységeket: bar, psi, kPa, kg/cm³. A mérés egyszerű: szedjük le az autós szelepsapkát és helyezzük rá a szelepre ezután. Egy digitális LCD kijelzőn keresztül leolvashatjuk a mért adatokat. A készülék ára 3 990 forint.

 

Tisztítás, karbantartás

Autótisztítás

Black&Decker PAV1205 autós porszívó 12V

Az autónk belső tisztasága is fontos főleg az őszi-téli időszakban, így az autóporszívó is elengedhetetlen dolog, annak, aki szereti az autóját. Az alábbi képen látható készüléknek autós szivargyújtó csatlakozója van. Erős a szívóteljesítménye és nagyon könnyen hozzáférhetünk a legkisebb zeg-zugokhoz is, a mozgatható szívónyélnek (10 darab fix pozíció állítható) és a gyári dobozoláshoz adott adaptereknek a segítségével. A bemutatott porszívóban kétféle szűrőrendszer van, így garantált az állandó és az optimális szívóteljesítmény. A készüléken találunk továbbá benéző üveget, melynek segítségével láthatjuk, hogy mennyire van telítve porral a porszívónk. A készülékhez 5 méter kábellel látták el, ami azért jó, mert akár még az autónk utasterén kívül eső részeit is meg tudjuk tisztítani (pl. hátul a csomagtartó). A teljesítményfelvétele a porszívónak 25 watt. Továbbá a gyári dobozolásban találunk még kárpittisztító kefét és hordozó táskát is. A termék ára 22 990 forint.

Autós porszívó

Autós porszívó

Külső ápolás

Autós polírozógép, 3100 fordulat/perc, 245 mm

Az autópolírozással kijavíthatjuk a kisebb esztétikai karcokat az autónk külsejéről (ha nagyon mély, akkor nem biztos), valamint szép fényessé tehetjük az egész kasznit vele, mintha egy autószalonból tolták volna ki… A készüléknek a működési elve röviden annyi, hogy vannak különböző polírozó anyagok (polírpaszták), melyek felvitele után, ez a készülék egy rezgő körkörös mozgásnak köszönhetően a külső festékréteget minimálisan feloldja, majd végül eloszlatja azt autó felületén. Így a kisebb karcolások, sérülések eltüntethetőek. A készülék 230 voltról üzemel, a teljesítménye 120 watt. A tápkábel hossza 2 méter. A maximális fordulatszám, amit tud a szerkezet az 3100 fordulat / perc. A gyári csomagolás tartalmaz 2 darab polírozó huzatot (ez van a végén a polírozó fejen). Amennyiben ha ez elöregszik, elhasználódott, természetesen beszerezhető kiegészítőként a készülékhez. Amit még érdemes tudni, hogy a polírozó fej átmérője 245 mm. A készülék ára 9 990 forint.

Autós polírozógép

Autós polírozógép

 

A hozzá tartózó polírozó feltét ára 1 490 forint (245 mm-hez).

Polírozó feltét, 2 részes

Polírozó feltét, 2 részes

 

Autó polítúrpaszta 500 ml

Autó politúrpaszta, 500 mlAz egyik legjobb polírpaszta, mely fényezi, szebbé teszi az autónk színeit a következő képen látható termék. Tudni kell még róla, hogy a polírozást követően tovább óvja a kezelt felületet a viaszos rétegnek köszönhetően, amit tartalmaz a paszta. Az oldat 500 ml-es kiszerelésben kapható, 3 490 forintért tudunk hozzájutni.

 

 

 

Ablak, szélvédő tisztító

Ablaktisztító 4 in 1

Jégtörő, jégkaparó, ablaktisztító, ablakletörlő funkciókkal bír a következő termék. Műanyag agyagának köszönhetően nem fagy hozzá a kezünk a hűvös téli napokon. A gumilap nagyon puha (eredeti ablaktörlő anyagához tudnám hasonlítani). Szélessége kb. 28-30 centiméter. Kiválóan húzható le vele a nedvesség az üvegfelületekről. Akár otthon is alkalmazhatjuk ablaktisztításkor. Amennyiben a gumifelület koszos lett, simán le tudjuk öblíteni tiszta csapvíz alá helyezve vagy egy másik törlőkendővel. A termékhez hozzájuthatunk 1 490 forintos vételáron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás

Válasz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress themes free | Find Free WordPress Themes and find best wordpress themes at wordpress 4 themes.