RSS

Minek, minek, de ha baj van, értéke felbecsülhetetlen – Autós kamera

Hétpróbás autóvezető társainkkal könnyebben szót érthetünk a segítségükkel baleset esetén, csodás úti videókat készíthetünk velük, időpecsét funkcióval is bírnak és ha rendben hazaértünk, akkor webkameraként is használhatjuk őket a számítógépünk mellett. ACME CarcamOne autós kamerák következnek.

Rendkívül figyelmes, rutinos, tökéletesen felszerelt és karbantartott autóval rendelkező vezetőkkel is megeshet, hogy igazát kell bizonyítania egy-egy koccanásnál esetleg komolyabb balesetnél az utakon. Az igazság általában a bizonyítékok mellett áll, tehát jó, ha autónk rendelkezik egy autós kamerával, de ha szerencsénk van és nem kell ilyen célra felhasználni a felvételeket, akkor a haverjainkat nyűgözhetjük le a veszélyes szerpentineken megtett utunk látványával.

CarcamOne HD autós kamera – ACME the game company – 44 990 Ft

Nem újdonság, hogy az ACME kiváló kamerákat gyárt, az autós kamerák egy kiváló tagjával kezdjük mi is.

Az első pillanatra meghökkentő árért HD felbontást (1280 x 720 pixel), számtalan alkalmazási lehetőséget és sok hasznos funkciót kapunk. Energiatakarékos, elektromos- vagy hibrid autók esetében a felvétel a gyújtással indul el, majd áll le.

Mielőtt kielemeznénk a készüléket, íme egy videó, működés közben:

A doboz és a tartalma

 

A CarcamOne HD autós kamerán kívül a csomag tapadókorongos tartót tartalmaz, melynek segítségével beállíthatjuk a kellő szöget és vezetés közben sem lesz zavaró a készülék. A gyártó mellékelt még két kábelt: az USB kábellel a számítógéphez csatlakoztathatjuk a kamerát (tölthetjük, lemásolhatjuk a videókat vagy webkameraként is használhatjuk a segítségével), az RCA AV kábellel pedig akár a TV-n is megnézhetjük közvetlenül a felvételeket. A szivargyújtó csatlakozóval működtethetjük a kamerát az autóban, a mellékelt hordpánt könnyűvé teszi a szállítást, a használati útmutató pedig természetes, hogy van.

A csomag nem tartalmazza a mikro SD kártyát, ezt külön kell beszereznünk. A gyártó 6-os osztálytól javasolja az SD kártyákat (CL6).

 

 

 

 

 

 

 

 

Felvételek készítése

Videofelvétel loop üzemmódban: a felvételek végtelen ciklusban készülnek, vagyis a legrégebbi adatok törlődnek, ha memóriahelyre van szükség. Amennyiben 32 Gb mikro SD kártyát szerzünk be a készülék mellé, úgy akár 18 óra felvétel is lehetséges anélkül, hogy felülírná.
Videofelvétel: sima videofelvétel készítésénél nincs loop funkció, tehát a készülék leáll, ha betelt a memóriakártya. De megadhatjuk mi magunk is a felvételi időt: 15, 30, 45 és 60 perc közül választhatunk.
Fotó készítés: Készíthetünk egyetlen képet is a kamerával, vagy beállíthatunk sorozatfelvétel funkciót: 3, 5, 10, 30 vagy 60 másodpercenként, mi állíthatjuk be.
Hangfelvétel: Tetszés szerint külön csak hangot is felvehetünk.

A kamera kis kijelzőjén csak képrészletet láthatunk, de a segítségével középre igazíthatjuk a felvételt.

A kamerához opcionálisan vásárolható 2,5” méretű kijelző: FlycamOne HD screen

Íme egy CarcamOne HD készülékkel felvett koccanás

Beállítási lehetőségek

Választható nyelvek: angol, német, francia, spanyol és olasz
Dátum és idő beállítás: ÉÉÉ-HH-NN (Év-hónap-nap) formátum, ÓÓ:PP (óra:perc)
Időpont rögzítés: Ha ez a funkció aktiválva van, a dátum és az idő a video- illetve a fényképhez csatolódik.
További beállítási lehetőségek: fehérkiegyenlítés, ISO, megvilágítás, effektek, kontraszt, képélesség, felbontás, kép forgatása, automatikus kikapcsolási lehetőség, képernyő kikapcsolásának lehetősége, mikrofon, formatálás, reset és frissítési lehetőségek.

Töltsük fel, mielőtt beüzemeljük

Mégpedig a mellékelt USB kábel segítségével. Számítógéphez csatlakoztatva kb. 2 órát érdemes tölteni, mielőtt használatba vesszük a kamerát. A készülék 600 mAh Li-Po akkuval működik, a gyártó nem ajánlja más akku használatát.

A motorosokra is gondoltak

Az opcionálisan megvásárolható DiveBox-szal (vízálló ház) fröccsenő víz elleni védelemmel láthatjuk el a kamerát, így a motorral közlekedők is bátran használhatják. A szivargyújtó kábellel történő alkalmazáshoz viszont a doboz talpán megjelölt területet ki kell vágni, és ekkor már természetesen nem lesz többé vízálló, így érdemes a saját akkumulátoráról működtetni a kamerát.

Webkameraként is funkcionál

A számítógéphez csatlakoztatva webkameraként is használhatjuk.

Technikai adatok

Üzemi feszültség: 5V (USB / 10 pin) / 3,7 V (LiPo akku, 600 mAh)
Áramfelvétel: 320 mAh
Méret: 95 x 52 x 21 mm, súly: 53 g
Formátum: Mpeg4
Érzékelő típusa: 5 megapixeles CMOS
Lencse: 55 fok (cserélhető)
Nagyítás: 4x digitális
Képernyő: 1” / 2,54 mm OLED
Mikrofon: Van
AV kimenet: Van
USB: Hi-Speed USB (2.0)
Memóriakártya: Micro SD/SDHC max. 32 Gb (6. osztálytól)

Az ACME olcsóbb megoldást is kínál az autósoknak, de ezekben az esetekben sajnos el kell tekintetnünk a HD minőségű felbontástól.

CarcamOne V2 2011 – 16 990 Ft

Ez a korábbi verzió is tökéletes megoldás az autós eseteink rögzítésére. Drágább társától főként a készített videó felbontásában különbözik (720 x 480 pixel), és maximum 8 Gb tárhelyű SD kártyát támogat. A csomag szintén tartalmaz USB kábelt és szivargyújtó csatlakozót, és mellékelték az autós tartót is.

A következő videón megtekinthető a beüzemelés

Itt pedig a kamerával készített felvétel látható

Ha nem szeretnénk külön utána járni az SD kártyának akkor íme egy csomagajánlat:

CarcamOne V2 autós kamera 4 Gb SD kártyával – 26 990 Ft

Ma már kedvezőbb áron megvásárolhatók az SD kártyák, így a 10 000 Ft különbséget nem feltétlenül éri meg.

Kellemes és biztonságos autózást, izgalmas felvételeket (persze csak saját szórakozásra készítetteket) kívánok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás

Válasz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress themes free | Find Free WordPress Themes and find best wordpress themes at wordpress 4 themes.