RSS

Autós kiegészítők: fűtőventilátor és ionizátor

Nem tudom ki hogy van vele, de a közelgő téltől én már kapásból lúdbőrözök… Kevés dolog van amit nehezen viselek el, de amikor a sötét, hideg hajnalban -10 fokban, 10-15 percet kell a jeget a kocsimról vakarni, na ezt nem kívánom senkinek sem… Különösen az autósok fognak örülni a most bemutatásra kerülő terméknek ami nem más, mint a kerámiaelemes fűtőventilátor. A készüléket 12 voltos szivargyújtós hálózatról működik és viszonylag baráti áron hozzájuhatunk. A termék ára: 3 990 forint.

Lássuk akkor mit is tartalmaz a gyári dobozolás:

Kerámiaelemes fűtőventilátor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Fűtőventilátor készülék (kb. 2 méter hosszúságú kábellel, ami tartalmaz egy 15 Amperes késes biztosítékot), a végén a szivargyújtó dugóval ellátva.
– Kapunk egy pár tépőzárat, valamint 2 db rögzítő csavart a megfelelő elhelyezéshez.
– Kézikönyv, termékleírás.

Termék paraméterek:

– Üzemi feszültsége: 12 V/DC
– Maximális teljesítménye: 150 Watt
– Kábel hossza: 2 méter
– Biztosíték: F15 A (az F azaz fast, a gyorskiolvadást jelzi)
– Méter: 115 x 75 x 130 mm
– Súly: 420 gramm

A készüléket több dologra is fel tudjuk használni. Az autónkban funkcionálhat beltéri fűtőként (netán ha nincs az autóban gyári melegítő, vagy éppen elromlott), de a lefagyott szélvédőt is másodpercek alatt képes felhevíteni annyira, hogy a jég felolvadjon tőle. Így jó pár percet megspórolhatunk és kényelemesebb, mint vakaróval karistolni a szélvédőt hosszú perceken át. A termék rendkívül praktikus, ugyanis bárhová fel tudjuk ragasztani, csavarozni, a tartóláb minden irányban kimozdítható (hasonlóan, ahogy az autós GPS-eknél lenni szokott) vagy akár a kihajtható kézi nyéllel még tartani is tudjuk anélkül, hogy a készülék minket melegítene.

Conrad kerámiaelemes fűtőventilátor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szivargyújtó csatlakozó a fűtőventilátoron

Mivel a gyári tápkábel végén 12 voltos szivargyújtó dugót találunk, így otthoni felhasználásra sajnos nem tudjuk alkalmazni. Kaphatóak azonban 220 voltos adapterek, amiknek a végén egy lengő szivargyújtó aljzat van, de mivel a termék 150 wattos és az áramfelvétele kb. 10-12 amper, így azon keresztül nem fog működni nekünk, mert kereskedelmi forgalomban 220 V/AC-ról 12 V/DC-re adaptert maximum 3-3,5 amperre terveznek, így az nem tudná ellátni a készüléket a megfelelő üzemeltetéshez teljesítményben.

 

A terméket kimondottan autóba tervezték, szerintem nincs is ezzel baj, mivel egy lakás fűtésére ez nyilván kevés lenne, viszont egy 2-3 négyzetméternyi területet, azaz egy autó belterét simán felfűti kellemes hőmérsékletre.

Üzembe helyezés, működés

Miután csatlakoztattuk a készüléket a gépkocsink szivargyújtó aljzatán keresztül, a dugón egy zöld színű LED gyullad ki, ami az üzemkész állapotot jelzi számunkra.

A készülék bekapcsolásánál 2 lehetséges funkció közül választhatunk. Mutatom, majd leírom!

Kerámiaelemes fűtőventilátor

Egy kis háromállású fekete billenő kapcsoló segítségével választhatunk. Középállásban egy O jelzést találunk, ebben az esetben van kikapcsolva a készülék. Ha a HEAT módot válasszuk ki, akkor a fűtő elkezd felfűteni és pár perc után nyomja kifelé a meleg levegőt. A fűtést egy kerámiaelem végzi. A kerámiáról tudni kell, hogy nagyon jó hővezetésre képes és bírja a nagyobb hőmérsékletet is, így élettartamban nagyon sok évig üzemképes lesz a készülék. A FAN üzemmód pedig, egy ventilátort kapcsol be, ebben az esetben, a készülékben található kerámiaelem nem fűt fel, csak a ventilátor jár és keringeti a levegőt az utastérben. A kapcsoló előtt a karikával tudjuk az ujjunkkal kihajtani oldalra a kézi kart.

Tisztítás, karbantartás:

Amennyiben hosszabb ideig nem használjuk a készüléket, célszerű kihúzni azt a szivargyújtó aljzatból. Ezzel nem helyezzük folyamatos feszültség alá a terméket. A készüléket amennyiben tisztítani akarjuk, feltétlen HÚZZUK KI a dugót a szivargyújtó aljzatból. A terméket csakis száraz ronggyal szabad tisztítani, és csakis a külső doboz szorulhat tisztításra. A benne lévő kerámia fűtőelemet nem kell (nem is szabad) tisztogatnunk.

Amennyiben a készüléket csatlakoztattuk, és mégsem gyullad fel a zöld LED, mi a teendő?

A három lehetséges ok:

1. A gépkocsink akkumulátora lemerült és nem képes ellátni a megfelelő tápellátással a készüléket.

2. A termék tápzsinórján lévő biztosíték kiégett (ebben az esetben ki kell cserélni, csak kihúzzuk a kék kis biztosítékot, és egy ugyanilyet kell beletennünk). Kb. 50-100 forint /darab.

 

Kerámiaelemes fűtőventilátor biztosíték

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. A készülékünk tönkrement (ebben az esetben ne kezdjük el babrálni a készüléket). A szerelést csakis szakember végezze lehetőleg.

Fontos tudnivalók!

A fűtőt soha nem szabad letakarni semmivel sem, gyúlékony, robbanásveszélyes anyagokkal egy légtérben nem szabad üzembe helyezni. Csakis az utastérben lehetséges a használata, vigyázzunk, hogy a készülék ne zavarjon a tiszta kilátásban minket. Folyadék, víz ne érje a készüléket. Vigyázzunk hogy a levegőáramlás ne legyen túl közel a tárgyakhoz, mert azok megolvadhatnak, stb.

Végül ajánlanék egy kapcsolódó terméket, ami fűteni nem fűt, de a levegőt mindenképpen egészsegesebbé teszi: gépkocsi levegő ionizátor, melynek ára 2 990 forint.

Gépkocsi levegő ionizátor

 

 

 

 

 

 

 

 

A készülék rövid ismertetője:

Az ionizátor megszűri és leköti a káros, szennyező anyagokat a levegőből, így biztosítja a friss és tiszta levegőt az autóban.

Miután becsatlakoztattuk a szivargyújtó aljzatba a dugót, a zöld LED itt is visszajelez nekünk, hogy a készülék üzemel. Az ionizátor 15 perc alatt megszűri a teljes utastérben lévő légmennyiséget, majd ezután kikapcsol.Amennyiben ezt követően ismét megnyomjuk a gombot egy újabb 15 perces ciklus indul el. A készülékbe 5*20 mm-es 500 mA (0,5 amperes) biztosíték van. A készülék súlya : 52 gramm. Fizikai mérete pedig: 155 x 40 x 38 mm. Ez a készülék mindig használható, legyünk bárhol, bármilyen évszakban!

Ezzel a két termékkel sokat javíthatunk komfortérzetünkön, amit az autónkban töltünk el. Mind az utastér hőmérséklete és mind az utastérben lévő légtér tisztaságát tudjuk kezelni ezekkel az eszközökkel. Remélem sokat segítethettem!

Hozzászólás

hozzászólás 8 “Autós kiegészítők: fűtőventilátor és ionizátor”

 1. Szilágyi Ferenc szerint:

  A kerámialapos fűtőventilátort mikor lehet kapni Tisztelettel Szilágyi Ferenc

 2. Kovacs Krisztian szerint:

  Hello!
  Hol lehet rendelni??

 3. Sz Róbert szerint:

  Vettem egy ilyet, háááát borzasztóan gyenge!!!!
  Kezem odateszem 10 centire és valamit érezni h fúj, langyos levegőt, az meg a másik hogy nagyon nagyon gyenge erővel.
  Ne vegyen ilyet senki! Pénz kidobás!
  Nevetséges…. Népbutítás! Vissza is küldtem.
  Legalább ne hazudj itt a blogba hosszan taglalva, hogy ez milyen jó is nekünk…

  • Electronic Géza szerint:

   Kedves Róbert!

   Ez a termék már nincs forgalomban körülbelül egy éve.
   A helyettesítője valóban gyengébb és volt belőle idén jó pár hibás is (lehet hogy ebből sikerült kapnia). Valószínűleg jövőre új fajtával jön ki a gyártó.

   Köszönjük!

   Szép napot!

 4. Marosi gábor szerint:

  Szia èrdekelne van kèszleten

Válasz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress themes free | Find Free WordPress Themes and find best wordpress themes at wordpress 4 themes.