RSS

SZÚNYOG- ÉS ROVARRIASZTÓK SZEMLÉJE – KÖLTSÉGHATÉKONY MEGOLDÁSOK

Nem tudom ki hogy van vele, de számomra az egyik legkellemetlenebb dolog, ha egy szép nyári estén nem tudok aludni a szúnyogok miatt. Nincs annál rosszabb, amikor hajnali 2-3 órakor arra ébredek, hogy szétcsíptek a szúnyogok, de a zümmögésükre ébredni sem túl kellemes dolog… Van rá megoldás? A válaszom IGEN! 🙂

A most bemutatásra kerülő cikkemben a rovarok és a szúnyogok elleni védekezési lehetőségeket fogom bemutatni nektek! 🙂

A védekezés megoldható lakásban, kertben és akár a tóparton is. A biztonság garantált bárki számára (gyerek, felnőtt). A következő termékek mindegyike elektronikai úton tartja távol a rovarokat, semmilyen vegyszeres (egészségre ártalmas) anyagot nem tartalmaznak. Ezzel duplán nyerünk: az egészségünk mellett a pénztárcánkat is megkíméljük a folyamatos utántöltések miatt (a vegyszeres termékek folyadék vagy lapkák utántöltésére szorulnak).

Kezdjük akkor a termékek bemutatásával. Mindegyikhez írok egy rövid termékismertetőt, a végén pedig mindenki eldöntheti, kinek melyik megoldás az ideális. 🙂

Beltérre (lakáson belül) ajánlom a következő riasztókat:

A legegyszerűbb (talán a legtöbb ember számára ajánlott) szúnyogriasztó a következő (MR-001):

Szúnyogriasztó, MR-001

Nos így néz ki a termék. Az ára 1 290 forint. Mint látható, a készüléket a 230 Voltos hálózatba kell behelyeznünk és máris működik. A működésről egy piros LED jelez vissza nekünk. A termék vegyszer nélküli, így alkalmazhatjuk nyugodtan kisgyerek mellett is. Nem szorul a későbbiek folyamán utántöltésre. A szúnyogriasztó ultrahangos elven működik, ami azt jelenti, hogy egy adott hangfrekvenciát bocsát ki magából a készülék, amely a szúnyogokat zavarja, így távol tartja őket. Ez a frekvencia 3,8-4 kHz-es tartományt jelent. Az emberi fül ezt nem igen hallja, illetve ha nagyon közel hajolunk hozzá egy nagyon vékonyan sípoló hangot hallhatunk (ember függő, van aki semmit nem hall)… 🙂 A termék teljesítménye 0,5 watt, azaz minimális a fogyasztása. A maximális hatótáv 25 négyzetméter. Ha több szobában akarunk védelmet, több készüléket kell kihelyeznünk. A fizikai mérete: 56 x 53 x 29 mm. Fontos, hogy a készülék csakis beltéren hatásos!!!

A másik lehetőségünk a beltéri védelemre az ISOTRONIC 91951 készülék, ami egy fokkal „komolyabb”: napelemes cellával működik, így modernebb készülék az előzőnél, valamint nem csak szúnyogot, hanem minden rovart, rágcsálót távol tart tőlünk:

Ultrahangos napelemes kártevőriasztó, szúnyog-, egér-, patkány- és rágcsálóriasztó, Isotronic 91951

Ő lenne az. A termékhez 5 490-es áron juthatunk hozzá. Mint ahogy a képen látható, oldalt találunk 2 tolókapcsolót. Az EIN – AUS a készülék ki-bekapcsolására szolgál, míg az A, B, C –vel, a készülék hangfrekvenciás beállítása közül választhatunk. Így tudjuk kiválasztani, hogy mely állatokat akarjuk távol tartani. A készülék hatótávolsága 40 négyzetméter, az előzőnél erősebb hangot bocsát ki. Az hogy melyik állásban melyik állatra jó a készülék ebbe most nem mennék bele, a készülékhez csatolt magyar nyelvű leírásban ez le van írva. Pár felsorolást azért megejtek, hogy mik ellen védelmez a riasztó: szúnyog, bolha, légy, darázs, svábbogár, egér, patkány, menyét. A hangfrekvenciasáv: 5-12 kHz között mozog. A készülék nem folyamatosan, hanem 2 másodperces impulzusokban löki ki az ultrahangot.

A másik kényes állat sokak számára (én mondjuk szeretem őket) a pókok. Nos erre is van megoldás (ISOTRONIC 66971).

Pókriasztó

Ez a termék is 230 voltos hálózatról működik. Hangfrekvenciája 7-14 kHz között változik. Egy késleltető modul van a termékben ami periodikusan növeli és csökkenti a kilövellt hangfrekvenciát. A pókok ezeket a jeleket úgy érzékelik, mintha „ellenségük” közeledne, így inkább távol maradnak és elkerülik a riasztó környezetét. A termék 30 négyzetméteren hatásos, működéséről piros visszajelző LED ad jelzést nekünk. A termék ára: 3 990 forint. A Fizikai mérete: 63 x 30 x 65 mm. A termék nem igényel semmilyen utántöltés.

Az eddig bemutatott beltéri riasztó termékek mindegyike ultrahangos elven működött, a következő termék működése azonban más elven alapul (ISOTRONIC 62306):

Repülőrovar fogó, 4 W-os UV fényforrással Isotronic 62306

Amint látható a termékben egy 4 wattos UV fénycső van elhelyezve. Ez vonzza a repülő rovarokat a lámpa előtt elhelyezett áram alatt lévő elektródához, majd amikor hozzáérnek elpusziltnak azonnal. A készülék 230 voltos hálózati feszültségről üzemel. Találhatunk egy ki-bekapcsoló billenőkapcsolót, így bátran rajta hagyhatjuk folyamatosan a hálózaton. A termék tetején van egy fémgyűrű is, mely a rögzítéshez szolgál, így akár könnyen elhelyezhetjük pl. egy lakókocsiban, konyhában, teraszon, munkahelyen, stb. A maximális területlefedése 20 négyzetméter. A rovarcsapda vonzása 360°-os, a súly 399 gramm. A termék környezetkímélő, semmilyen káros anyagot nem bocsát ki. Fizikai mérete: 155 x 230 x 100 mm. A termék megvásárolható 4990 forintért. A gyári csomagolás természetesen tartalmazza az UV fénycsövet, ha esetleg kiégne, bármely világítástechnikai boltban beszerezhetjük. 

Elektromos légy-rovar fogó, csapó (3ASS 67731)!

Elektromos légycsapó, rovarriasztó és -fogó, 3ASS 67731

Ez a rovarfogó a leghatékonyabb abban az esetben, ha látjuk a kiszemelt „áldozatunkat”. Főleg azért előnyös, mert egy frissen festett falon, tapétán nem biztos hogy jól mutat egy rovar belsőségeiből adódó placsni… 🙂 A készülék kis feszültségű, viszont nagy áramerősséget állít elő, amely a rovarok azonnali pusztulásáról gondoskodik. Emberre nem veszélyes, persze azért nem célszerű a fémrácsos felületet fogdosni ha lenyomtuk a működtető nyomógombot. A fémrácsok előtt van természetesen egy védő műanyag háló, tehát, még ha akarnánk se tudnánk hozzáérni a nagyáramú fémhálóhoz. A termék alkalmazható kültéren, beltéren egyaránt. Tápellátása 2 darab ceruzaelemmel történik. A gyári csomagolás ezt nem tartalmazza. Háromféle színben tudjuk megvásárolni a rovarcsapót, sárga, kék, rózsaszín (khmm) színekben… A nyélen találhatunk egy nyomógombot, amely arra szolgál, hogy csak akkor használja az elemet a készülék, ha mi akarjuk, és biztonságilag is jó, mert nem érhet minket kellemetlenség, ha közvetlen az ütő fejét fogjuk meg, csak akkor, ha a gomb le van nyomva. Egy kis piros LED is világít, ha az ütő nagyáram alatt van (gomb lenyomva). A termék súlya 225 gramm (elemekkel együtt). Mérete: 455 x 160 x 35 mm. A termék ára: 1 390 forint.

Kültérre ajánlott, hordozható riasztó:

Hordozható (mobil) szúnyogriasztó és LED-es zseblámpa (ISOTRONIC 73310):

Szúnyogriasztó LED-es fénnyel

Ezt a terméket főleg azoknak ajánlom, akik nyáron sokat tartózkodnak kültéren (tópart, víz közelében). A kulcstartó méretű szúnyogriasztó hatótávolsága 6 méteres sugarú kör. A készülék ultrahanggal működik, 4,5 voltos gombelemekkel (3 darab 1,5 voltos LR44-es gombelem). Az eszközt rögzíthetjük a karabiner segítségével ruhára, övre, kulcstartóra, egyéb helyre. Arra vigyázzunk, hogy a készüléket ne takarjuk el semmivel (zsebbe, táskába ne tegyük), mert akkor a hatótávolsága lényegesen lecsökken. Mivel itt egy kisebb teljesítményű ultrahangos készülékről beszélünk így fontos, hogy ezt a terméket csakis kültéren tudjuk használni (csak a közvetlen környezetünkben 5-6 méteres sugarú körben), beltéren nem nyújt biztonságot! Ráadásul mivel gombbelemmel üzemel, így beltérre nem is javasolnám, mert oda célszerűbb hálózati feszültséggel működő eszközt választanunk (költségkímélőbb, jobb teljesítmény, hatásfok miatt, stb.). Az ultrahang ki-bekapcsolását a készüléken egy forgatógomb segítségével tudjuk végezni. A LED-es lámpát, pedig a LIGHT nyomógomb segítségével aktiválhatjuk. A fizikai mérete: 90 x 25 x 20 mm. A készülék ára: 1 990 forint.

Ezek lennének, a legjobb elektromos és maximálisan megbízható hatásfokú rovarirtók, csapdák, amiket ismerek és ajánlok mindenki számára, aki szeretné a rovarokat távol tartani magától! 🙂

A csípést sajnos nem mindig kerülhetjük el. Erre is van megoldás!

Amennyiben sajnos nem sikerült elkerülni a rovarokat és csípés áldozatául estünk, erre is tudok ajánlani egy viszonylag modern viszketésre, fájdalomcsillapításra használható eszközt (E.I.S. GmbH 101336301):

Rovarcsípés gyógyító, E.I.S. GmbH 101336301

A gyári doboz tartalma ennyi lenne, maga az eszköz és a hozzá tartozó kézikönyv, illetve a 9 voltos elem (ami benne van a készülékben). A termék súlya 37 gramm, mérete 120 x 37 x 27 mm. A termék teljesen fájdalommentesen enyhíti, csillapítja a megcsípett felületet. Hogy milyen elven is működik a készülék? Hát akkor részletezem…

A különböző rovarok más, más okból csíphetnek bele az emberbe: van amelyik csupán önvédelemből (veszély érzet), de a leggyakoribb eset, az a vérszívás. Vérszívás következtében az emberi szervezetbe méreg anyag jut a rovarból a szervezetünkbe. Ekkor érzünk fájdalmat, a megmart, megcsípett felület pedig viszket (vakarás hatására mégjobban), feldagad. Ezeket a hatásokat a legtöbb esetben hűtéssel, kenőcsökkel szoktuk megoldani. A méreganyagok amelyek általában a viszketést, égést, gyulladást, dagadást okozzák, azok fehérjemolekulákból állnak. Nos ezek a fehérjék bizonyos hőmérséklet felett elveszítik a molekulaszerkezetüket, így hatástalanok lesznek (megszűnik a viszketés, lemegy a duzzanat). A készülék végén találhatunk egy fémes körfelületet.

Rovarcsípés gyógyító, E.I.S. GmbH 101336301

Itt keletkezik a hő (68°C) és ezt a korongot kell a csípési felülethez hozzányomnunk, maximálisan 30 másodpercig. Mivel az emberi test felülete 36 fok körüli, így kissé meleget fogunk érezni, de nem veszélyes a dolog, mivel amikor a bőrünk felületéhez érintjük, a hő elvezetődik. A készüléken találunk egy lenyomható gombot, ezzel tudjuk bekapcsolni a felfűtést (folyamatosan nyomva kell tartani). Amint felengedjük az eszköz kikapcsol. Az eljárást napi 5-6 alkalommal megismételhetjük, így a gyógyulás sokkal gyorsabb, fájdalommentesebb lesz. FONTOS, hogy a terméket, csak akkor alkalmazzuk, ha 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy a duzzanat rovarcsípéstől adódóan következett be. Amennyiben nem tudjuk biztosra, forduljunk háziorvoshoz, ha szükséges. A készülék ára, 4 490 forint.

Remélem segítettem mindenkinek, aki kicsit is retteg, vagy csupán csak szeretné elkerülni a rovarokat a közvetlen környezetéből.

A bejegyzésben szereplő termékeket itt találod:

>> Szúnyogriasztó, MR-001
>> Ultrahangos napelemes szúnyog-, egér-, patkány- és rágcsálóriasztó, Isotronic 91951
>> Pókriasztó
>> Repülőrovar fogó, 4 W-os UV fényforrással, Isotronic 62306
>> Elektromos légycsapó, rovarriasztó
>> Szúnyogriasztó LED-es fénnyel
>> Rovarcsípés gyógyító (2012.08.28. után rendelhető!)

 

 

 

 

 

Hozzászólás

hozzászólás 5 “SZÚNYOG- ÉS ROVARRIASZTÓK SZEMLÉJE – KÖLTSÉGHATÉKONY MEGOLDÁSOK”

 1. Bogi szerint:

  Szia! Tesztelted már esetleg valamelyik ilyen készüléket azóta? A neten elég vegyes véleményeket lehet olvasni ezekről, sokan azt írják a rovarok ugyanúgy repkednek a készülék körül, stb. Kívácsi lennék a véleményedre, előre is köszönöm! Bogi

  • Electronic Géza szerint:

   Kedves Bogi! Mostanában nem teszteltük a készüléket. Előfordulhat, hogy a szúnyogok nem reagálnak rá sajnos, gondolom fajta, edzettség, stb. függő. Mint webáruház üzemeltetők, annyit tudunk elmondani a termékről, hogy vissza még nem küldtek egy darabot sem, persze ez nem azt jelenti, hogy mindegyik tökéletesen működik. Két hét elállás biztosítja a vásárlók számára a lehetőséget, ha nem megfelelő, vissza lehet küldeni. Üdvözlettel:

 2. bjtamas szerint:

  Ezt nem egészen értem…
  3,8-4 kHz? 5-12 kHz?
  Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható MAGAS frekvenciatartomány. A beszéd lényegi része 300-3kHz között van nagyjából, a HiFi szabvány pedig 20-20kHz.
  Nem értem hogy bocsáthat ki valami ultrahangot normál hallható tartományban. Ellenőrizte, tesztelte valaki ezeket a cuccokat?

  • Hujber Roland szerint:

   bjtamas!

   igen, szúnyog úr ellenőrizte, és azt üzeni, mindekinek jó lesz, kivéve a frekvencia tudoroknak!

Válasz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress themes free | Find Free WordPress Themes and find best wordpress themes at wordpress 4 themes.