RSS

TESZT: TOOLCRAFT NANO SZÉLVÉDŐ VÍZLEPERGETŐ KÉSZLET

Toolcraft Nano szélvédő vízlepergető készlet

„A menetszél lefújja az esővizet a szélvédőről az ablaktörlő használata nélkül!”– ígérik többen a neten, akik NANO szélvédőbevonatot készítenek autónk üvegfelületére. Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy ki kellene próbálni, de nem volt kedvem várakozni valamilyen műhelyben/autómosóban míg megcsinálják, így decemberben megleptem magam egy szettel. A hideg tél miatt nem volt alkalmam „felkenni” fűtött garázs hiányában (8 fok alatt nem ajánlott a használata!). Tavasz lévén rászántam magam a szer felvitelére, megmutatom hogyan.

A készlet tartalma sajnos nem azonos a termék leírásában szereplőkkel. Az igazi tartalom: 1.) Tisztító paszta, 2.) A szert tartalmazó kendő (zacskóban), Polírkendő, valamint Tisztítószivacs.

Toolcraft Nano szélvédő vízlepergető készlet

A kezeléshez kell még papírtörlőkendő (vagy nagyon tiszta, makulátlan rongy), valamint nagyon sok víz. 🙂
Részemről tisztító kancsóval átszűrt csapvizet használtam, lehet természetesen desztillált is és persze vételezhetünk slaggal a csapból is. Biztos ami biztos, el szerettem volna kerülni mindenféle vízkövesedést, bár gondolom a Tisztítópaszta ezt megtette volna helyettem.

Eszközök

Először be kell nedvesíteni a szélvédőt.

Nedvesítés

Nedvesítés után

Majd a Tisztító pasztával (1.) jelöléssel) a Tisztítószivacs sötét (szürke) részével felvisszük a tisztítószert, a pasztát.

Tisztítás

„A szélvédőnek a lehető legtisztábbnak kell lennie!” – írja a használati… ez nyilvánvaló, hiszen egy olyan réteget viszünk fel az üvegre amit szeretnénk, hogy tartós legyen és ezt koszosan nem lehetne elérni.

A Tisztítópasztát bő vízzel és a szivacs másik felével (világos része) kell letakarítani. Itt figyeljünk, hogy már a kezünkkel se érjünk a szélvédőhöz, különben akaratlanul is összezsírozzuk a felületet.

Ha lemostuk a tisztítószert, akkor jön a szárazra törlés a papírtörlővel. Itt figyeljünk, hogy a gumik alól se csurranjon ki egy csepp sem a bevonatkészítés során, ezért nagyon alaposan töröljük a lehető legszárazabbra a szélvédőt és annak környékét is!

Ragyogóan tiszta felület

Ha ragyog és víz mentes a felület, akkor jöhet a bevonatképzés magát a szert tartalmazó zacskóból (2 szám jelöléssel) előkerülő alkoholos szagú kendővel. Gyorsan dolgozzunk (hamar elpárolog belőle a szer) és figyeljünk, hogy ne maradjon ki felület. Addig dolgozzunk vele amíg száraznak nem érezzük.

Kezelés után

A művelet kb. 15 perc, de az előkészület kb. még egyszer ennyi. A bevonatképződés a magyar leírás szerint 15 perc a külföldiek szerint kb 2 óra. Én hagytam a szabad levegőn (szellőzetlen helységben nem ildomos csinálni), majd a garázsban pihent éjszaka, tuti ami fix.

Ez a készlet az első szélvédőre elegendő szert tartalmaz, takarításhoz maradt legközelebbre is. Autómosók kb. 5 000 Ft körül vállalják. Ezzel szemben a termék nincs 3 000 Ft, és nekem elegendő volt a tetőablakra is.:)

Bár nem nano technológiájú elvileg, de ugyanezt ajánlja ez a termék is ha olcsóbban szeretnénk megúszni: http://www.electronic.hu/Jarmuelektronika/Karbantartas_apolas/Apolas/Vizlepergeto

A leírással ellentétben szürke fátyol nem képződik, az még valami régebbi termékre vonatkozhatott.
A hatás elméletileg 12 hónap, vagy 50.000 km, de ez majd a gyakorlatban kiderül.

A végeredmény pedig magáért beszél:

A bejegyzésben szereplő terméket itt találod:

>> Toolcraft Nano szélvédő vízlepergető készlet

Hozzászólás

Válasz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress themes free | Find Free WordPress Themes and find best wordpress themes at wordpress 4 themes.